Bjørnsenhuset
Otto Skaret - gjenbrukskunstner og bygdeoriginal
Søk på nesbyen.net
Nes Kommune sin nettside Lakkergata - Gamle Nes - Hallingdal Nesbyen Turistkontor Vassfaret - vilt og vakkert
FREE RIDE SYKLING I NESBYEN

I Nesbyen kan du allerede ved påsketider begynne med free ride sykling. Dette fordi hellingen på østsiden av sentrum blir tidlig snøfri og tørr.
På østsiden finnes det fire løyper, på vestsiden to.
For å komme seg på toppen av løypene på østsiden, er det bare å kjøre bil 3-4 minutter opp, så har du utgangspunkt for alle fire løypene. Herfra er det 400 høydemeter ned. På vestsiden kan du bruke bil opp til den ene løypa, men på den andre kan du trille sykkelen opp så langt du måtte ønske. Her er toppen 1000 moh. og bunnen er på 165 moh.
For nærmere beskrivelser, ta kontakt med turistkontoret.

Del på Facebook
Huttetu Nesbyen
Nesbyen Freeride Camp
6.-8. mai 2011
Det var full fart på to hjul ned lia på Nes østside. 70 terrengsykkel-entusiaster testet den nye utforløypa som er rydda langs gamle stier og skogsveier fra utsikten ved Trytetjern.
Nesbyen Freeride Camp er en utforsykkel-camp som nesningen Ove Grøndal og to freeride-entusiaster fra Oslo arrangerer. I år var det ryddet ny utforløype som blir regnet som en av de mest spennende i freeride-miljøet.
Freeride-campen gikk over to dager med base på Trytetjern. Skibusser fra Hemsedal fraktet sykler og syklister opp lia.
Se Thomas Mørch`s spektakulære bilder fra campen her...
Les mer på terrengsykkel.no
Filmene under er fra årets arrangement.
Nesbyen Frivilligsentral
Gamle Nes venneforening
Nesbyen gikk inn som NorgesCup arrangør i 2012
Den 19. august ble det arrangert NorgesCup i Utfor i Nesbyen. Det var Andebarkji TSK som stod som teknisk arrangør, men rittet ble arrangert i et samarbeid mellom Andebarkji, Nesbyen IL og andre frivillige. Rittet var årets fjerde av i alt fem NorgesCupritt.

Nesbyen er det nye stedet for free ride terrengsykling! Flere flotte traseer er bygget av lokale entusiaster den siste tiden.