Bjørnsenhuset
Otto Skaret - gjenbrukskunstner og bygdeoriginal
Nes Kommune sin nettside Lakkergata - Gamle Nes - Hallingdal Nesbyen Turistkontor Vassfaret - vilt og vakkert
Huttetu Nesbyen
Del på Facebook
Nesbyen Frivilligsentral
Gamle Nes venneforening
Flight
Søndag 24/2 kl. 19.30
15 år. Egnethet: Voksne
L.: 2t. 18min.
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: USA 2012
En pilot redder mange liv når et fly får problemer i lufta og krasjer. Men havarietterforskningen avslører noe bekymringsverdig. I dette spenningsfylte dramaet spiller Denzel Washington rollen som Whip Whitaker - en erfaren pilot som på mirakuløst vis lander et passasjerfly etter en katastrofe i luften og redder nesten alle livene om bord. Etter krasjet hylles Whip som en helt, men jo flere opplysninger som kommer for dagen, dess vanskeligere blir det å avgjøre hvem som egentlig hadde skylden for at flyet styrtet.
Victoria
Søndag 3/3 kl. 19.30
Tirsdag 5/3 kl. 19.30
11 år. Egnethet: Voksne
L.: 1t. 46min.
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Norge 2013
Basert på Knut Hamsuns internasjonale bestselger om det tragiske kjærlighetsforholdet mellom Victoria og Johannes. Hun er datter til godseieren og han er den fattige møllerens sønn. De elsker hverandre dypt, men presset fra faren får Victoria til å vrake Johannes til fordel for kammerherrens sønn Otto. Iben Akerlie er Victoria, den uoppnåelige. Jakob Oftebro er Johannes, møllersønnen. Bill Skarsgård er Otto, løytnanten.
Parker
Lørdag 9/3 kl. 20.00
15 år. Frarådes unge under 15 år.
L.: 1t. 58min.
Sjanger: Action/krim
Nasjonalitet: USA 2013
Parker (Jason Statham) er den mest vågale, grundige og hensynsløse tyven i bransjen. Han er en ekspert på planlegging og gjennomføring av tilsynelatende umulige kupp. Alt han krever av mannskapet sitt er absolutt lojalitet, og at de følger hans plan slavisk. Men da det siste ranet ender med et dødsfall grunnet uforsiktighet, avslår Parker å delta i gangstersjefen Melander (Michael Chiklis) og gjengens neste store jobb. De er derimot ikke villig til å ta et nei for et svar, skyter han og etterlater han for å dø. Mot alle odds overlever Parker og sverger hevn mot de som forrådet han. Han sporer opp Melander og gjengen hans til rikmannsområdet Palm Beach hvor de planlegger et gigantisk ran. For å komme tett på dem utgir han seg for å være en velstående eiendomsmogul fra Texas, og ved hjelp av eiendoms-megleren Leslie (Jennifer Lopez) setter Parker opp en plan for å ta sitt utbytte og en nøye utspekulert hevn.
Lincoln
Søndag 10/3 kl. 19.00
11 år. Egnethet: Voksne
L.: 2t. 30min.
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: USA 2013
Et omfattende menneskelig drama utspiller seg når Abraham Lincoln anstrenger seg til sitt ytterste for å få en ende på borgerkrigen, og samtidig slåss for å trumfe igjennom den trettende grunnlovsendringen i den amerikanske konstitusjonen, for permanent å forby slaveriet. Det er en dristig handling som krever hans ytterste når det gjelder manøvreringsevnene, motet og den moralske styrken som vil gjøre ham til en legende. Han må slåss med konsekvensene det får både for verden rundt ham og for dem han er glad i, men på vektskålen ligger det som alltid har veid tyngst for Lincoln: Å tvinge det amerikanske folket, og dem som motarbeider ham i regjeringen, til å endre kurs og sikte høyere, mot en bedre tilværelse for hele menneskeheten. Steven Spielbergs film Lincoln er et intimt portrett av den amerikanske statsmannens vågale og avslørende stunder, i en tid der de mørke skyggene fra slavetiden løftes bort og en nasjon ødelagt av krig må repareres.
Oz: The Great and Powerful. 3D
Lørdag 16/3 kl. 18.00
Søndag 17/3 kl. 16.45
11 år. Egnethet: Ungdom
L.: 2t. 10min.
Sjanger: Eventyr
Nasjonalitet: USA 2013
Frank Baum's populære trollmannkarakter, Oscar Diggs, en magiker med tvilsomme etiske holdninger, blir på merkelig vis kastet ut fra støvete Kansas og til det levende landet Oz. Han tror at han har vunnet jackpot og ser frem imot berømmelse og rikdom. Inntil han møter de tre heksene, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) and Glinda (Michelle Williams). De er ikke overbevist om at han er den store trollmannen som alle venter på. Ufrivillig blir han involvert i landet Oz sine episke problemer. Oscar må finne ut hvem som er de gode og hvem som er de onde, før det er for sent. Ved bruk av illusjoner, oppfinnsomhet og trolldom forvandles Oscar - ikke bare til den store trollmannen, men også til et bedre menneske.
Anna Karenina
Søndag 17/3 kl. 19.30
11 år: Egnethet: Voksne
L.: 2t. 10min.
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Storbritannia 2013
Anna Karenina er en storslagen ny filmversjon av Leo Tolstojs episke kjærlighetsroman. Handlingen utspiller seg i 1800-tallets Russland. Vakre og sprudlende Anna Karenina (Keira Knightley) har alt som hennes medsøstre kan drømme om. Hun er gift med Karenin (Jude Law), en høytstående embetsmann som hun har en sønn sammen med, og hennes sosiale status i St. Petersburg kunne nesten ikke vært høyere. Alt er harmonisk, helt til hun mottar et et brev fra sin bror som ber henne komme til Moskva. På togreisen dit blir hun kjent med den unge offiseren Vronsky og møtet slår gnister. Anna strever med å beholde fatningen når hun vender tilbake til St. Petersburg, men Vronsky nekter å gi slipp på henne og følger etter. De innleder et lidenskapelig kjærlighetsforhold.
Croods. 3D
Premiere: Fredag 22/3 kl. 18.00
Søndag 24/3 kl. 17.30
7 år. Egnethet: Barn over 7 år.
L.: 1t. 30min.
Sjanger: Animasjon/familie
Nasjonalitet: USA 2013
Croods er historien om familien Crood som legger ut på deres livs reise da hulen som alltid har beskyttet dem fra farer blir ødelagt. Med reisen gjennom det spektakulære landskapet oppdager familien Crood en verden full av fantastiske skapninger - og deres fremtidsutsikter blir endret for alltid.
Identity Thief
Søndag 24/3 kl. 19.30
11 år. Egnethet: Ungdom/voksne
L.: 1. 47min.
Sjanger: Komedie/krim
Nasjonalitet: USA 2013
En uendelig tilgang på penger har gitt Diana (McCarthy) et liv i sus og dus som shoppingdronning i Miami, hvor hun kan kjøpe hva hun enn peker på. Det er bare én hake: ID-kortet hun bruker for å finansiere shoppinggalskapen tilhører Sandy Bigelow Patterson (Bateman) - en forretningsmann som bor på den andre siden av USA. Den ekte Sandy Bigelow Patterson har bare én uke på seg til å spore opp bedragersken før hele verdenen hans imploderer. Han retter dermed nesa sørover for å konfrontere kvinnen som har adgangskortet til livet hans. Mens hans prøver å bestikke, lokke og true henne tilbake de nesten 3000 kilometerne fra Miami til Denver, oppdager han hvor vanskelig det kan være å få identiteten sin tilbake.
G.I. Joe: Retaliation
Søndag 31/3 kl. 20.00
15 år. Egnethet: Voksne
L.:
Sjanger: Action/Sci-Fi.
Nasjonalitet: USA 2013
G.I. Joe-teamet er tilbake i denne forrykende oppfølgeren til actionsuksessen G.I. Joe: The Rise of Cobra. I film nummer to slåss ikke G.I. Joe-teamet bare mot sin erkefiende Cobra, men blir også tvunget til å ta et oppgjør med politiske styresmakter som vil rydde dem av banen. Filmens hovedroller spilles av D.J. Cotrona, Byung-hun Lee, Adrianne Palicki, Ray Park, Jonathan Pryce, Ray Stevenson og Channing Tatum, samt Bruce Willis og Dwayne Johnson.
NES KINO - KINOPROGRAM