<bgsound src="./media/05 En fattig trobador.mp3" loop=true>
Disse klengenavnene trenger en forklaring:
"Fjøsnisse"
Tidlig på 80-tallet jobbet Benny hardt i sommersesongen som kelner/hovmester/barkeeper etc. og tok vinteren fri. Da var ikke hotellutbyggingen på Canariøyene så voldsom, og "vi hippie-folka" bodde i telt og huler. Benny ville gjerne feire jul sammen med nordmenn, engelskmenn og tyskere på restaurant, men hadde ikke finklær med. Dermed stilte han med islender, nisselue og heimegjort nikkers og var Fjøsnisse. Han kom inn overalt uten bordbestilling. Denne tradisjonen har han dradd med seg til det spanske fastlandet og benytter seg av fremdeles hvis han er nedover i jula.

"Dassdirektør"
Etter ca 11 år som kelner i Frognerparken orka han ikke stresset mer. Oslo Kommune kjørte byens toaletter konkurs. Benny overtok hele greia. Brukte vinkelsliper på 5-kroners-automatene og skrudde kroker på dørene. Disse var både små barn og gamle kjærringer fortrolige med. Han ansatte ett par pensionsfruer som satt utenfor med skåler og ba om 3 kroner, hvis folk hadde. Restaurantgjester gikk gratis etter 3 pisseturer (urinal gratis). For barnehager og utdrikningslag var prisen av symbolsk verdi. Noen gamle tyske soldater ble sogar kvitt 25-øringer fra 1941!
Uteliggere fikk komme inn en halv time før andre gjester for å drite og vaske seg. Var de sultne fikk de mat, og skalv de fælt fikk de penger til et par morrapils. På denne måten kjørte han et underskuddsforetakende så bra på beina fordi skattevesenet ikke ante at det eksisterte!!
Han rydda dassene for pedofile og narkolangere og var en sosial institusjon i Oslo Vest.
Benny har jobba med mye rart, men dassdirektør-tittelen er nok den han er mest stolt av.

Det går voldsomt mange rykter om Benny. Han har jo levd et eventyrlig liv, mange år til sjøss, bodd i flere land, b.l.a. USA. Og når man gjør som han og flytter alene ut i bushen oppe i dalom så er det forståelig at folk lurer litt. Han har det til felles med Jesus at han er ikke så nøye med hvem han overnatter hos.
Da han kom hit for 14 år siden var han i et fast forhold, men det ble for primitivt for dama. Liten hytte, ikke vann og langt til dass. Ho gav han valget i henne eller Kleivi. Benny kjørte henne ned i sivilisasjonen og siden har han ikke sett henne. Han orker ikke flere damer, han vil ha det godt og problemfritt på sine gamle dager. Benny har angst for vanskelige kvinnfolk (og skogbrann).
Det går rykter om at han fikk sparken på den siste båten han var på (han har vært på 5). Det stemmer. Benny lånte livbåten da de lå på reia til ankers i Rotterdam og rodde i land for å besøke ei jente han var forelska i. Turen ble litt lengre enn han hadde tenkt!
Da Benny bodde i Greenwich Village i 1962, og serverte på en liten restaurant, ble han godt kjent med en kar som sang der. De festet sammen, og Benny fikk hjelp med å stemme gitaren sin. Han het Robert Zimmerman! Lite ante han den gang at denne mannen skulle bli berømt under navnet Bob Dylan. Men dette er noe Benny ikke liker å prate så mye om, for det kan lett bli oppfattet som skryt. Men du får ha meg unnskyldt Benny, det måtte bare med!! Jeg selv og en viss kunstner i Rukkedalen er stumme av beundring!
En felles venn fortalte Benny at han hadde fått sparken. Benny reiser seg intuitivt opp, tar av seg genseren å gir den til vår venn. Dette har vedkommende nevnt for meg flere ganger, og han sier at det er den fineste gest han noensinne har opplevd, og at Benny er det fineste menneske han vet om.
Benny står på for de som har falt utenfor, og kjefter opp de som styrer hvis de ikke gjør en bra nok jobb.
Han er ikke tilsluttet noen religiøs organisasjon eller kirke, men har respekt for alle religioner som ikke prioriterer undertrykkelse, men det synes han at de fleste dessverre gjør.
Han er skapkommunist, men stemmer senterpartiet i solidaritet med Brommafolket. Stemte nei til EU av samme grunn, men mener selv at han ikke har nok innsikt.
Sier nei til gateprostitusjon, men er for offentlige horehus.

Av ting Benny ønsker å få forandret er det 3 saker han brenner for:
Gravferdsloven
Han vil at asken hans skal bli spredd hvor som helst i bushen uten at noen på tinget skal tvinge noen opp på en fjelltopp 1000 meter over havet.-
Psykiatrien
Man er ikke sinnsyk om man er litt gal eller annerledes. Gi pasientene menneskeverd, selvtillit og livsoppgaver i stedet for dop.-
Taushetsplikten
Skal oppheves hvis pasienten vil det. Slik det er i dag er den til støtte og hjelp for systemet når de feilvurderer eller ikke gjør jobben sin.-

I følge han selv er hans voldsomme temperament hans mest negative side. Men det hender ikke ofte og går fort over, og han er flink til å tilgi seg selv: For kan man ikke det, sier han, så har man problemer med å tilgi andre.
Benny har to fremtidsdrømmer som han vet at han aldri kommer til å få oppleve. Det ene er å dra til et rolig og fritt Palestina, hvor campingplassen kanskje heter Hebron International. Det andre er at Ufoer fra det ytre rom lander utenfor Det Hvite Hus og hos diverse andre statsledere og skremmer vettet av dem.

Jeg vet ikke om Benny har noe favorittuttrykk. Men en kjent frase til karer han liker:
"Du er en grei kar. Hadde jeg vært homo så hadde jeg tent på deg!"
Forøvrig kan det nevnes at Benny har hoppa 39 meter på ski, sykla Fredrikshavn - Barcelona og gått på beina fra Munchen til Genova.
"Men det tok jævlig lang tid".

Utskriftsvennlig versjon av tekst

"Var de sultne fikk de mat, og skalv de fælt fikk de penger til et par morrapils."
Benny`s lesebrev i Hallingdølen:
Gjestebok
Benny og Walter
An old man in a rundown
saab picked me up
The Benny experience part one
The Benny experience part two

walterheck.com
Sleeping around the world